Kimmon elastiset 3/2019

Hankkeemme etsii polkuja taukoamatta myös kesällä. Myöskään pitkään vailla työtä olleelle asiakkaalle ei työllistymisen ajankohdalla ole merkitystä. Työllistyminen antaa aihetta riemuun myös helteiden helliessä. Kun asiakas saa työtä, on suurin riemu silti usein nähtävissä yksilövalmentajasta.
Valmentajalle tilanne edustaa puhtaasti onnistumista omassa työssään. Tähän ei sisälly elämänmuutosta. Asiakkaalla riemu työllistymisestä sisältää ilontunteen lisäksi myös muita tuntemuksia. Edessä on suuri elämänmuutos. Moni asia elämässä täytyy suunnitella alusta alkaen uudelleen.
Tämä on hyvin inhimillistä ja yksilövalmentajan tehtävänä onkin tarvittaessa tukea asiakasta myös suurten muutosten edessä.
Myönteisissäkin muutoksissa on aina mukana ripaus epävarmuutta. Pienten lasten vanhemmilla päivähoidon järjestäminen toimii yhtenä esimerkkinä. Näin se kuitenkin elämässä menee sen kaikilla osa-alueilla. Myös lomamatkalle lähtiessä voi olla ristiriitaisia ajatuksia. Vaikka edessä olisi mukava reissu, vaatii se usein suuren määrän erilaisia järjestelyjä.
Työllistyminen on myös eräänlainen matka. Silloin onkin helppo ymmärtää sitä, miksi työllistymiseen voi asiakkaan osalta liittyä myös ristiriitaisia tunteita ja joskus pelkoakin. Muutos on usein pelottavaa.
Siinä missä elämän positiivisiin muutoksiin sisältyy pelkoa ja epävarmuutta, sisältyy vastaavasti myös negatiivisiin käänteisiin aina pieni lupaus paremmasta. Kaikkeen muutokseen elämässä sisältyy aina myös uuden kasvun mahdollisuus.
Yksilövalmentajasi,
Kimmo

Related Posts